El MaFiJa

Taková normílní rodinka

Cuketová buchta

25 červenec 2010, kategorie Recepty

3 ks vejce
340 g cuketa
400 g cukr krupice
2,3 dl olej
540 g polohrubá mouka
2 lžíce kakao
3/4 balíčku kypřící prášek
1/2 ks citron

Oloupanou cuketu, nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli stát a vymačkáme přebytečnou vodu. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou a vmícháme k nim olej. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a vmícháme cuketu. Na závěr do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy nebo na plech nalijeme světlé těsto a pak tmavé těsto. Tmavé těsto špejlí promícháme se světlým těstem.

Cuketovou buchtu zapečeme 12 minut při 180 °C. Pak zmírníme teplotu na 160 °C a pečeme ještě asi 30 – 40 minut.

Na závěr cuketovou buchtu pocukrujeme.

Komentáře jsou uzavřeny

Dovolená České Švýcarsko Půjčení dětiček mezi prázdninami u babiček - 30.7.