Žampiónový krém
Ingredience: 200 g žampionů, 50 g másla, 200 ml smetany ke šlehání, šlehačka na zdobení, 100 g hladké mouky, 1 malá cibule, ½ lžičky drceného kmínu, sůl a pepř dle chuti, , bujón
Jemně nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme očištěné a pokrájené žampiony a osmahneme asi 5 minut. 1/3 žampiónů vyjmeme na pozdější použití. Zaprášíme moukou, chvilku orestujeme a zalijeme 1,5 l vychladlého vývaru z MAGGI Zlatého houbového bujónu uvařeného dle návodu, okmínujeme a za občasného šlehání vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Poté krém rozmixujeme nebo propasírujeme přes jemné síto. Krém nakonec zjemníme smetanou a při podávání přidáme osmahnuté žampióny a zdobíme šlehačkou

Komentáře jsou uzavřeny
Filípkův první ulovený kapr Lampióný průvod okolo Hameráku 4.11.10