Svíčková na smetaně
1/2 celeru
2 petržele
3 mrkve
2 cibule
smetana
sůl (2 malé lžičky soli či jedna rovná)
bobkový list (2-3 listy)
černý pepř celý (8-10 kuliček)
nové koření (6-8 kuliček)
ocet (2 lžíce)
horčice (1 lžíce)
maso (falešná svíčková či hovězí zadní)
olej
Zeleninu nastrouháme, cibuli nakrájíme. Zeleninu opečeme na oleji, nejdříve bez cibule, poté cibuli přidáme, osolíme ,přidáme ocet a horčici. Až směs trochu vychladne, přidáme koření a vložíme syrové maso, které zakryjeme směsí a necháme v chladu do druhé dne uležet.
Druhý den maso osmahneme, zalijeme horkou vodou a pečeme v troubě při cca 150 stupních až je maso měkké (cca 1,5-2hod). Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a když je omáčka hotová, vložíme zpět do hrnce. Poté rozmixujeme MÁLO zeleninu a zahustíme smetanou.
POZOR- smetany cca půl balení a málo rozmixovat zeleninu!!!

Komentáře jsou uzavřeny