Cheesecake jako z Austrálie
Cheesecake jako z Austrálie
300 g sušenek (Esíčka nebo Koka)
70 g rozpuštěného másla
Náplň:
1000 g lučiny (přinejhorším tvarohu)
275 g cukru krupice
6 vajec
1-2 citróny – citronová šťáva (Koka víc citronu, Esíčka míň)
půl lžičky soli
Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí naplníme dno rozvírací dortové formy o průměru 28 cm.
Na stěny se dobře nalepí pomocí skleničky od hořčice.
Troubu předehřejme na 190 stupňů. Lučinu důkladně rozmixujeme s cukrem, citronovou šťávou a vejci a vylijeme ji na připravené sušenkové dno.
Cheesecake dáme na 30-40 minut péct do trouby (peče se tak dlouho, než začne náplň jen lehce tuhnout, nesmí být úplně tekutý, ale zase aby nebyl přepečený), poté ho vyndáme, lehce posypeme skořicí (ten esíčkový) a necháme vychladnout.
Cheescake necháme chladit 6 až 12 hodin.

Komentáře jsou uzavřeny