Buchta od Petry Špiclovky (Špáčovky)
KAKAOVÉ ŘEZY S KOKOSEM
Na Těsto
- 100g hořké čokolády
- 200 g HERY
- 3 PL hořkého kakaového prášku
- 2-3 vejce ( podle velikosti )
- 150 g krystalového cukru
- 1 KL prášku do pečiva
- 150 g hladké mouky
1. čokoládu + HERU rozpustit za stálého míchání v kastrůlku a pak přisypat kaka
2. v míse důkladně ušlehat vejce s cukrem (ele.šlehačem 3-4 min)
3. přidat čokoládovou hmotu a mouku smíchanou s práškem do pečiva
4. nalít do vymazaného a vysypaného pekáčku cca 30×20 cm
Na náplň
- 500-750 g mascarpone nebo tvarohu
- 10 PL krystalového cukru
- 10 PL strouhaného kokosu
- 4 PL hladké mouky
- 2 vejce
5. smíchat krém z uvedených ingrediencí a opatrně jej plošně namazat na těsto v pekáčku
6. dát péct do předehřáté trouby ( ele.- 180°C, horkovzduch -165°C, plyn-středně velký plamen ) cca 35 min.

Komentáře jsou uzavřeny