Štrůdlový jáhelník
jáhly
jablka
skořice
cukr či med
rozinky
vejce (popř. kukuřičný škrob)
sůl
plátky mandlí
mletý kokos
máslo
Jáhlovou kaši udělejte podle návodu. Já ji dělám tak, že dávám 1:3 poměr jáhel a vody a vařím 15-17min na mírném ohni bez míchání. Předtím jáhly propláchnu ve studené vodě a nakonec na ně naleji horkou vodu a sliji. Vařit je dávám do studené vody.
Udělám jablkovou směs, kdy nastrouhám jablka, přidám cukr, skořici, rozinky (když je vejce tak vejce či sníh z bílků, trochu jsem posypala karamelovým pudinkem či kukuřičný škrob místo vajec) a poté smíchám s kaší. Dávám do pekáče, který je vymazán máslem a vysypán kokosem. Dám péct při cca 170st. na 45min, během pečení přidám na jáhelník mandle, aby se mohli zabarvit, ale dlouhým pečením nezhořkly.
Někdo dělá tak, že udělá vrstvu jáhel, vrstvu ovoce a vrstvu jáhle, možná zkusím příště. Taky do vrstvy jablek jsem viděla dávat sušené švestky, naložené den předem ve vodě.

Komentáře jsou uzavřeny
Cake pops - Vánoční cukroví, které umí výborně Eliška Brokolicový salát od babičky z Dobroměřic