Thajské Pad Thai
1,5 cibule nadrobno nakrájené
5 stroužků česneku
1/2 čínského zelí (či výhonky), rozhodně výhonky!
menší polévková lžíce cukru
2 hrstičky arašídů
1/4 vymačkaného citrónu či limetky (lepší)
nudle na Pad Thai (ploché dlouhé) – na 3 větší porce cca 200g nudlí
2 malé vejce či jedno normální
omáčku Pad Thai
trošku cayenského pepře (či chilli)
olej
kuřecí maso- 2-3 vykoštěné stehna, když koupím dvě a nakrájím je na drobné kousky, bude to stačit
Nudle namočíme na 10min do teplé vody, když to přijde k varu, tak se slejí a jsou hotové.
Na oleji osmažíme nadrobnou cibuli a maso, přidáme chilli, pak se přidají nudle, trochu se osmahnou, přidá se omáčka (menší půlka sklenice) , zase trochu osmahnout, přídá se česnek, cukr, citrón, chvíli osmahnout, nudle na jednu půlku a na druhé se osmaží vejce a teprve poté se smíchají do nudlí. Přidá se zelí, trochu se osmahne a na závěr se přidají arašídy a cayenský pepř.
trochu úpravy:
nudle nemusí být asi úplně uvařené,než se dají na pánev. Maso je lepší smažit samotné bez cibule či určitě začínat nejdříve masem, spíše se mi dusilo než smažilo, když jsem ho dala po cibuli. Na konci jsem dala česnek a pak omáčku pad thai a když tam byly nudle, tak jsem dodala pár kapek rybí omáčky a tžičku ústřicové omáčky a dala jsem jenom jedno vejce a po česnšku jsem ještě dala jednu nastouhanou mrkev, můžu příště zkusit i trochu pórku či jarní cibulky.
https://www.prozeny.cz/clanek/vecere-hotova-za-15-minut-zkuste-smazene-nudle-17249

Komentáře jsou uzavřeny