Podvodníci (vánoční cukroví)
50 dkg mouky (půl hladké a půl hrubé)
5 dkg cukru krupice (do kvásku)
25 dkg tuku (Hera je nejlepší)
1 vejce
1 žloutek
5dkg droždí
sůl
6 lžic mléka + 1 lžíce rumu do kvásku
moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení
Tuk rozdrobíme do mouky a zaděláme kvásek – vypracujeme těsto a zavážeme je do mokré utěrky (zkusíme letos igelitový sáček) a ponoříme na 2 hod. do vlažné vody. Těsto uválíme a vykrajujeme tvary podle přání. Upečené cukroví obalujeme v moučkovém cukru a vanilkovém cukru. Z jedné várky je celá mísa podvodníků. Nejraději máme klokánky, velbloudy, lišky, veverky a oslíky – čím menší zvířátko a více opečené, tím lepší:-)
Trouba 220-250 stupňů.

Komentáře jsou uzavřeny
Oddílové plavecké závody - 13.12.+15.12.10 Linecké vánoční cukroví