El MaFiJa

Taková normílní rodinka

Kuře na medu, zázvoru a česneku

21 prosinec 2011, kategorie Recepty

7-8 paliček kuřecího masa

Marináda:
zázvor – asi v délce 5-10cm nastrouhat, další kousek nakrájet
2 pol. lž. medu
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
2 pol. lž. Tamari sojovky
2 pol. lž. Shoyu sojovky
5 stroužků česneku nastrouhat, další 3 stroužky nakrájet nahoru
trochu cayenského pepře (popř. chilli papričky)
3 pol. lž. oleje
2dcl smíchané Oyester omáčky s vodou (na podlití)

Kuře v marinádě obalíme a dáme do kastrólu. Polejeme zbylou marinádou a na maso ještě poházíme pokrájený česnek a zázvor a dáme uležet do lednice na min 2 hod., může být i přes noc.
Než budeme dávat do trouby, tak ještě podlejeme zředěnou ústřičnou omáčkou a dáme do trouby péct. Asi 30min pečeme přiklopené na 220stupních a poté odkryté dalších 30min. Během pečení potíráme výpečkem. Podáváme s rýží.

Komentáře jsou uzavřeny

Zelňáky leden 2012