El MaFiJa

Taková normílní rodinka

Recept na francouzský jablkový koláč

23 září 2016, kategorie Recepty

Na těsto budete potřebovat:
150 g hladké mouky
100 g špaldové mouky
150 g másla
1 vejce
50 g cukru.

Na náplň:
200 ml smetany
5 jablek
2 citrony,
2 vejce
jeden žloutek
cca 60 g cukru
lžičku mleté skořice.

Z mouky, másla, vajec a cukru vypracujte těsto, které dejte zhruba na půl hodinky odpočinout do lednice. Mezitím zbavte jablka jádřinců, komu vadí slupky, může je i oloupat. Pak je nakrájejte na měsíčky, které zakápnete šťávou ze dvou citronů, aby nezhnědly, a dejte je vychladit do lednice. Obě vejce rozšlehejte se žloutkem a cukrem, přidejte i smetanu, směs dobře promíchejte a dejte stranou.

Těsto vytažené z lednice rozválejte na dva až tři centimetry silný kruhový plát a opatrně jej přeneste do vymazané formy na koláč. Těsto na dno pěkně přimáčkněte, poklaďte jej jablky, které poskládáte pěkně do kruhu. Nakonec jablka zalijte směsí vajec a smetany, koláč pečte zhruba hodinu v troubě vyhřáté na 200 stupňů.

Komentáře jsou uzavřeny

prázdniny 2016 Hummus