El MaFiJa

Taková normílní rodinka

Nádivka

23 srpen 2019, kategorie Recepty

5 rohlíků nebo housek
100 g anglické slaniny
200 ml mléka
4 vejce
kopička šnitlíku, kopřiv nebo něco jiného zeleného

Pečivo nakrájejte na malé kostky. Dejte na plech a vysušte při teplotě 150 °C (asi 15 minut). Troubu si pak rozehřejte na 180 °C.

Zelené listy spařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a ihned zchlaďte ve studené vodě. Znovu sceďte, vymačkejte přebytečnou vodu a nakrájejte. Petržel nebo pažitku nasekejte nadrobno. Anglickou nakrájejte na drobné kousky.

Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky rozšlehejte v míse. Bílky se špetkou soli vyšlehejte na tuhý sníh.

Do mísy dejte pečivo. Zalijte mlékem a opatrně promíchejte. Přidejte anglickou, petržel, spařené listy, žloutky. Dochuťte solí, pepřem.

Opatrně promíchejte. Přidejte menší část sněhu z bílků a jemně promíchejte. Poté přidejte zbytek sněhu a znovu jemně sníh zapracujte. Připravenou směs dejte do vymazané formy a rovnoměrně rozložte. Dejte do trouby a u pečte dozlatova (asi 30 minut).

Díky za recept panu Cuketkovi ;-)

Komentáře jsou uzavřeny

Krkovice zapečená v jogurtové marinádě pečené karbanátky whole30