hnědá omáčka na dovolenou
2,5kg krkovice
sůl, pepř, masox
3 cibule
Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na rozpálený olej. Smažíme po obou stranách, dokud se maso nezbarví a nevysmaží se všechna šťáva z masa. Poté dáme maso na stranu hrnce a přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme do do mírně hněda. Zalijeme horkou vodou a vaříme asi 20-30min. Poté nandáme do sklenic, neplníme až po okraj, cca 3cm od okraje a zavaříme.
Po nandání masa a omáčky do sklenic, omyjeme kraje sklenic slivovicí, přiděláme víčka a dáme do horké vody 2h zavařovat (nebo 2×1h, ale druhá hodina se počítá až po zahřátí masa ve sklenici). Vaříme s pokličkou a voda v hrnci je cca do půlky sklenice, neměla by bublat až k víčku. Po 2h vyndáme sklenice a dáme na ně mokrý studený ručník, aby se chytla víčka, ale nesmí voda kapat na sklenici či se ručník dotýkat sklenice, jinak by sklenice praskla.

Komentáře jsou uzavřeny