El MaFiJa

Taková normílní rodinka

hnědá omáčka na dovolenou

8 červenec 2021, kategorie Recepty

2,5kg krkovice
sůl, pepř, masox
3 cibule

Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na rozpálený olej. Smažíme po obou stranách, dokud se maso nezbarví a nevysmaží se všechna šťáva z masa. Poté dáme maso na stranu hrnce a přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme do do mírně hněda. Zalijeme horkou vodou a vaříme asi 20-30min. Poté nandáme do sklenic, neplníme až po okraj, cca 3cm od okraje a zavaříme.
Po nandání masa a omáčky do sklenic, omyjeme kraje sklenic slivovicí, přiděláme víčka a dáme do horké vody 2h zavařovat (nebo 2×1h, ale druhá hodina se počítá až po zahřátí masa ve sklenici). Vaříme s pokličkou a voda v hrnci je cca do půlky sklenice, neměla by bublat až k víčku. Po 2h vyndáme sklenice a dáme na ně mokrý studený ručník, aby se chytla víčka, ale nesmí voda kapat na sklenici či se ručník dotýkat sklenice, jinak by sklenice praskla.

Komentáře jsou uzavřeny

pečené maso na dovču Ohrazenice