Pho Ga polévka
slepičí vývar
Na polévku
1 cibule
1 ks zázvoru
1 ks celé skořice
4 ks badyánu
8 ks hřebíčku
1 lžička celého koriandru
kardamon
sojová omáčka
rybí omáčka
sůl
pepř
Servírování
200 g rýžových nudlí
200 g výhonků fazolí mungo ve slaném nálevu
2 ks jarní cibulky
2 ks limety
čerstvé bylinky (koriandr, petržel, pažitka, bazalka…)
chilli paprika
Uvaříme vývar, scedíme,maso obereme a nakrájíme na kousky a začneme dělat polévku.
Cibuli oloupeme, přepůlíme a spolu s veškerým kořením na polévku (skořice, badyán, hřebíček, koriandr, kardamon) na suché pánvi opečeme. Přidáme i neoloupaný zázvor, který podélně rozpůlíme. Opékáme tak dlouho, dokud cibule nezačne na řezné straně lehce černat. Koření se vlivem tepla též pěkně rozvoní.
Opečené koření, zázvor i cibuli přendáme do hrnce, zalijeme kuřecím (slepičím) vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 30 minut vařit. Vznikne silný voňavý vývar, který můžeme hned v hrnci dochutit několika lžícemi rybí a sojové omáčky, případně jej necháme, jak je, a sojovou a rybí omáčku servírujeme spolu s hotovou polévkou, aby si každý vývar dochutil sám.
Mezitím, co se vaří vývar si připravíme ingredience na servírování: Nudle ponoříme asi na 30 minut nebo hodinu do studené vody, aby povolila jejich škrobovitost. Těsně před podávámín v sítu nebo cedníku na chvíli ponoříme do hrnce s vařící vodou nebo vývarem.
Jarní cibulky nakrájíme, spodní bílé části na tenké proužky, vrchní zelené na kolečka. Mungo výhonky slijeme, limety nakrájíme na čtvrtky, čerstvé bylinky pouze očistíme a necháme v celku, případně pokrájíme na velké kusy. Čerstvou nebo sušenou chilli papriku nakrájíme na kolečka. Do velké misky dáme porci nudlí, masa, pridáme jarní cibulku, mungo výhonky, hrst bylinek a chilli papriku.
zde je popsán recept i s obrázky
https://www.freshbites.cz/recepty/druh-jidla/polevky/vietnamska-kureci-slepici-polevka-pho-ga/
nebo tady
https://elikatesy.cz/recepty/pho-ga/

Komentáře jsou uzavřeny
Jablečné lívanečky 2 jablka a 10 minut na tento lahodný super jemný babiččin jablečný koláč