El MaFiJa

Taková normílní rodinka

2 jablka a 10 minut na tento lahodný super jemný babiččin jablečný koláč

28 listopad 2021, kategorie Recepty


Babiččin jablečný dort : je gurmánský a rychlý dezert bez šupin, hotový za pár minut , potřebujete jen lžíci a misku na odměrky
Ingredience se snadno zapamatují, protože nakynou, začíná to 5 lžícemi lžic mouky, 4 cukry a tak dále (5.4.3.2.1) ... kde jste, můžete dělat a vždy to bude mít úspěch .

Recept je převzat ze staré kuchařky Tupperware z roku 1970 , jedné z těch malých knížek, které dávali hospodyňkám, když zástupci chodili dům od domu dělat demonstrace. Ve Francii je to poměrně známý a ceněný dezert, a tak jsem se rozhodla vám ho nabídnout v tomto skvělém receptu.

Vlastně jsem jako obvykle změnila recept, respektive jsem udělala dvě varianty náplně, jednu originální a jednu s jinými přísadami, které jsou podle mě mnohem chutnější. –
Ingredience:
(na 20 cm formu)

na koláč
5 lžic mouky,
4 lžíce cukru,
3 lžíce mléka,
2 lžíce arašídového oleje,
1 vejce,

nastrouhaná kůra z poloviny přírodního citronu,
půl sáčku prášku do pečiva,
1 lžička skořice (volitelně),
2 jablka,

na krém (1. verze)
1 vejce,
4 lžíce cukru,
5 lžic vlažného rozpuštěného másla,

na krém (2. verze mnou znovu navštívená)
1 bílek,
2 lžíce cukru,
3 lžíce mandlové mouky,
špička lžičky vanilkového extraktu –
Příprava: Jemný jablečný koláč od babičky
Předehřejte troubu na 180 stupňů

Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, citronovou kůru a skořici, dobře promíchejte. Přidejte vejce, olej a mléko a znovu míchejte, dokud nevznikne homogenní směs.

Směs nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy, na povrch poklaďte plátky jablek a pečte 20 minut.

Mezitím si připravte krém, který nalijete na dort, vyberte variantu, kterou preferujete, a ingredience dejte do misky a dobře promíchejte.

Po 20 minutách koláč vyjmeme, přelijeme smetanou a jablečný koláč pečeme dalších 15/20 minut; by měl zezlátnout neměl by příliš ztmavnout.

Váš jablečný koláč 5 4 3 2 1 je hotový, nechte jej vychladnout a podávejte s čajem.

https://astucesaufeminin.com/2-pommes-et-10-minutes-pour-ce-delicieux-gateau-aux-pommes-de-grand-mere/

Komentáře jsou uzavřeny

Pho Ga polévka Bleskový a nesmírně jednoduchý jablečný koláč