Obrácený jablkový koláč Sartén
60 g másla
60 g bílého cukru (pro zkaramelizaci jablek)
3-4 velká jablka
2 vejce velikosti M
75 g bílého cukru
60 ml mléka
20 ml slunečnicového oleje
1/2 lžičky vanilkového extraktu
120 g pšeničné mouky
6 g prášku do pečiva
https://www.lacocinadelila.com/tarta-de-manzana-en-sarten/
Chcete-li začít připravovat jablečný koláč na pánvi, oloupejte a nakrájejte jablka na silné plátky.
Poté dáme pánev na střední/vysoký oheň a přidáme cukr a máslo.
Když se máslo rozpustí, dobře promíchejte cukr, dokud se nerozpustí.
Nyní vložíme kousky jablek, které vaříme 8 minut a občas zamícháme. Zatímco jablka karamelizují, přejdeme k dalšímu kroku.
Začínáme s naším dortovým těstem. K tomu šlehejte vejce s cukrem, dokud směs nezpění.
Poté za stálého šlehání přidáme olej ve formě nitě. Pokračujeme v integraci mléka, aniž bychom přestali šlehat. A zakončíme přidáním vanilkového extraktu. Vše velmi dobře promíchejte, dokud nebudou ingredience dokonale promíchané.
Nyní přidáme mouku a kvásek přes síto, které prosijeme přímo přes předchozí směs.
Poté lehce prošleháme. Jen tolik, aby se spojily všechny ingredience.
Vrátíme do pánve, kde vaříme jablka a přidáme mletou skořici. Promíchejte, aby se skořice dobře integrovala.
Vařte ještě 2 minuty a snižte plamen na střední/nízký. Jablka umístíme na pánev tak, aby nebyla na sobě.
Těsto nalijte na karamelizovaná jablka.
Zakryjte pánev a vařte 15 minut. Je velmi důležité během procesu neodkrývat pánev, aby koláč nespadl.
Ale lepší než vařit je strčit jí do trouby.
Po uplynutí této doby pánev odkryjeme a zkontrolujeme, zda je náš jablečný koláč hotový. K tomu píchneme párátkem a pokud vyjde čisté, budeme ho mít.
Pro vyjmutí z pánve to uděláme, jako bychom otáčeli omeletu, položte talíř navrch a otočte, abyste koláč stáhli z ohně.

Komentáře jsou uzavřeny