Vláčná bublanina
0.5 hrnkuolej
2 ksvejce
1 hrnekmléko
1 ksprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
1 ksvanilkový cukr
2 hrnkypolohrubá mouka
Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej. Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).
Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou. Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem – jahody, třešně.
Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova (cca 30min).
Tipy a triky:
Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť. Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy. Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.

Komentáře jsou uzavřeny