El MaFiJa

Taková normílní rodinka

Vláčná bublanina

14 červen 2022, kategorie Recepty

0.5 hrnkuolej
2 ksvejce
1 hrnekmléko
1 ksprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
1 ksvanilkový cukr
2 hrnkypolohrubá mouka

Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej. Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou. Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem – jahody, třešně.

Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova (cca 30min).

Tipy a triky:
Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť. Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy. Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.

Komentáře jsou uzavřeny

Výborná ořechová bábovka Obrácený jablkový koláč Sartén