Chicken Tikka Masala
na cca 3 porce:
na marinádu:
3 stehenní řízky
jogurt tučný 250ml
zázvor cca 2cm
3 stroužky česneku
lžička garama masala
trošku chilli
trošku kurkumy
trochu citrónové štávy
sůl, pepř
(může být i trochu římského kmínu)
na omáčku:
1 cibule
kousek zázvoru
1 stroužek česneku
1 lžička garam masaly
1 lžička sladké papriky
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 konzervy loupaných rajčat
trochu smetany
(mohou být i kari listy na povaření po rozmixování)
Kuřecí maso nakrájíme na středně velké kousky a osolíme. V misce rozmícháme jogurt s kořením a nastrouhaným česnekem a zázvorem. Přidáme maso a zamícháme. Dáme přes misku folii a necháme v chladu uležet min 2hod, ideálně přes noc.
Na pánvi rozpálíme tuk a osmažíme kousky kuřete. Marinádu trochu z kuřete setřeme, zbytek pak necháme od omáčky. Když je maso opečené, tak ho vyndáme stranou a do výpečku dáme smažit nakrájenou cibuli a nastrouhaný česnek a poté i koření, aby se rozvonělo. přidáme rajčata a zbytek marinády, chvíli povaříme, přidáme smetanu a také chvíli povaříme.
Poté omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, smícháme s masem, můžeme ještě chvíli povařit s kari listy nebo bez nich.

Komentáře jsou uzavřeny