Italské rizoto se žampióny
recept je pro 1 osobu
rýže Arborio (1 kalíšek od rice cookru)
4-6 ks žampiónů
1 cibule
olej (máslo)
2 stroužky česneku
2 lžíce bílého vína
parmazán
0,3ml vývaru
lžíce smetany
sůl
slanina (nemusí být)
Na oleji s máslem osmahneme cibuli, česnek a žampóny. Po chvíli přidáme rýži a chvíli ji osmahneme, aby se obalila tukem. Přilijeme víno a dále promícháváme a vaříme až do chvíle, kdy se prakticky odpaří. Přilejeme vývar a necháme dusit. Občas promícháme. Později přidáme smetanu,sýr a osolíme. Vaříme cca 18min až je rýže měkká. Vodu doléváme postupně, není potřeba aby rýže plavala.

Komentáře jsou uzavřeny