Chilli con carne
300g mletého vepřového masa
2 střední cibule cibule
plechovka červených fazolí
plechovka oloupaných rajčat
4 stroužky česneku
kousek červené čerstvé papriky (popř. zelené), může se přidat i kousek cukety)
sůl, pepř, gril mexiko, adžika, římský kmí, chilli (cayenský pepř)
trochu kečupu a cukru
olej
čerstvý koriandr či petrželka
Cibuli oloupeme a nakrájíme, poté ji na oleji v hrnci zpěníme společně s jemně nasekaným česnekem. Přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud mleté maso neztratí svou růžovou barvu. Maso okořeníme veškerým kořením podel seznamu. K masové směsi dále přidáme rajčata a najemno nakrájenou papriku. Přisypeme fazole i s vodou z konzervy. Dochutíme trochu cukrem. Přidáme trochu kečupu. Dusíme přibližně 20 minut (pokud je masová směs moc hustá, můžeme naředit trochou vody). Ozdobíme zelenou petrželkou či koriandrem a podáváme s rýží.

Komentáře jsou uzavřeny