El MaFiJa

Taková normílní rodinka

vepřová panenka se švestkovou omáčkou

23 listopad 2018, kategorie Recepty

švestková omáčka

hovězí vývar 0,2dcl
vývar ze skořice 0,2dcl
citrónová kůra
máslo
hl.mouka
sůl, pepř, chilli
3 pol.lžíce povidel
1dcl portského

Uděláme světlou jíšku s málo moukou, zalijeme studenou troškou vody, přilijeme vývary a povidla. Povaříme chvíli a přidáme a zbytek ingrediencí. Povaříme cca 15 min a mírně mícháme.
Panenku odblaníme, osolíme a opepříme a vložíme do rozpáleného oleje, opečeme z obou stran a dáme do trouby v přikrytém kastrólu na 7 min na 140 st. Po vyndání nakrájíme na plátky a dáme na talířek.

Komentáře jsou uzavřeny

Far breton se švěstkami Tarte tatin