El MaFiJa

Taková normílní rodinka

Vláčná tvarohová bábovka

26 duben 2020, kategorie Recepty

měkký tvaroh (i vaničkový) 250 g
polohrubá mouka 250 g
měkké máslo 190 g
cukr krupice 230 g
větší vejce 3 ks
rum 1 lžíce
prášek do pečiva 1 ks
vanilkový cukr
špetka soli
nastrouhaná kůra z dobře omytého citronu
rozinky a jahody nebo maliny podle chuti

Nejprve vyhřejte troubu na 170 °C.
Bábovkovou formu zlehka vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte.
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky, cukr a máslo vyšlehejte do pěny, pak vmíchejte tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citronovou kůru.
Nakonec přisypte mouku s práškem do pečiva a špetku soli. Důkladně promíchejte.
Ze sněhu vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Poté těsto přendejte do formy, trochu uhlaďte povrch.
S formou nebouchejte o desku. Přesuňte do trouby a pečte 50–60 minut.
Propečení vyzkoušejte špejlí. Pokud se těsto na špejli nelepí, je pečeno.

Komentáře jsou uzavřeny

plecko na mrkvi Buřty na černém pivu